Bakalie – pyszna i zdrowa przekąska

Produkty pochodzenia ekologczinego, bakalie

Żywność ekologiczna produkowana jest wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych surowców. Dzięki temu, że nie zawiera szkodliwych dodatków, jest tak dobroczynna i dostarcza organizmowi mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Jeżeli masz ochotę na przekąskę, wybierz bakalie w internetowym eko sklepie – tutaj znajdziesz tylko najwyższej jakości bakalie!

Niezastąpione w każdej kuchni

Produkty pochodzenia ekologicznegoDostępne w naszym sklepie internetowym produkty pochodzenia ekologicznego są pozyskiwane jedynie od sprawdzonych dostawców z całego świata. Znajdziesz u nas również wyśmienite bakalie i orzechy, które nadają się świetnie do podgryzania solo lub też jako dodatek do innych potraw, między innymi do ciast, deserów, surówek czy też do mięs. Można samodzielnie przygotowywać z nich także masła do smarowania, dodawać je do musli czy granoli, doskonale nadają się również do dekoracji, dlatego warto mieć je w swojej kuchni – na pewno się nie zmarnują i znajdziesz dla nich mnóstwo zastosowań.

Jedz bakalie i orzechy – na zdrowie!

Bakalie i orzechy skrywają mnóstwo wartościowych witamin i składników mineralnych, między innymi magnezu, selenu, potasu, które są tak ważne dla prawidłowego działania organizmu człowieka. Również zawierają dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyutleniaczy. Warto wzbogacić o Bakalie i orzechy swoją dietę, ale trzeba pamiętać o tym, żeby nie jeść ich zbyt wiele – są kaloryczne!

Dlaczego warto kupować eko bakalie i orzechy?

Gdy wybierasz ekologiczne Bakalie i orzechy, masz pewność, że to wyłącznie naturalne produkty pochodzenia ekologicznego, które zostały zebrane w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych. Te konwencjonalne często poddawane są procesom konserwacji, na przykład siarkowaniu – mają one wtedy dodatek E220, czyli dwutlenku siarki, który u wrażliwych osób może wywoływać bóle głowy i nudności. W przypadku systemu ekologicznego siarkowanie jest zabronione, dlatego też na opakowaniach można znaleźć napisy „niesiarkowane” lub po angielsku „unsulphered”. Produkcja odbywa się metodami naturalnym, nieinwazyjnymi, na przykład poprzez suszenie z wykorzystaniem ekranów solarnych. Warto wybierać eko bakalie!